REVANİ
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 200 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
- 200 ml yoğurt (1 su bardağı)
- 200 ml sıvıyağ (1 su bardağı)
- 200 gram un (1 bardak +çeyrek bardak)
- 150 gram irmik (1 su bardağı)
- 1 kabartma tozu
Şerbet için;
- 600 gram şeker (3 su bardağı)
- 800 ml su (4 su bardağı)
- 2-3 kaşık limon suyu
Hazırlanışı:
- Önce şerbet 10-15 dakika kısık ateşte kaynatılır.
- Soğumaya bırakılır.
- Şeker ve yumurtayı iyice beyazlaşana kadar çırpın.
- İçine irmik, yoğurt ve sıvıyağda yavaşça eklenir.
- Elenmiş un ve kabartma tozuda elenip eklenir ve yavaşça bir el çırpacağı ile karıştırılır.
- 20-30 çapında bir kalıpta 180 derece kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan revaninin üzerine soğutulmuş şerbet paylaştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder