12 Kasım 2016 Cumartesi

REVANİ


Malzemeler:





  • 4 yumurta
  • 200 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 200 ml yoğurt (1 su bardağı)
  • 200 ml sıvıyağ (1 su bardağı)
  • 200 gram un (1 bardak +çeyrek bardak)
  • 150 gram irmik (1 su bardağı)
  • 1 kabartma tozu

Şerbet için;

  • 600 gram şeker (3 su bardağı)
  • 800 ml su (4 su bardağı)
  • 2-3 kaşık limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Önce şerbet 10-15 dakika kısık ateşte kaynatılır.
  2. Soğumaya bırakılır.
  3. Şeker ve yumurtayı iyice beyazlaşana kadar çırpın.
  4. İçine irmik, yoğurt ve sıvıyağda yavaşça eklenir.
  5. Elenmiş un ve kabartma tozuda elenip eklenir ve yavaşça bir el çırpacağı ile karıştırılır.
  6. 20-30 çapında bir kalıpta 180 derece kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan revaninin üzerine soğutulmuş şerbet paylaştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder