21 Kasım 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI TATLI (İÇİ ÇİKOLATA DOLU)

Çikolata soslu tatlı tarifi için malzemeler

Malzemeler
  • 1.5 su bardağı kek unu
  • 1/4 su bardağı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 90 ml eritilmiş margarin
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 yumurta
Sos için
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 185 gr bitter çikolata
Üzeri için
  • Pudra şekeri
  • Ahududu

Çikolata soslu tatlı hazırlanışı

Fırını 180 derecede ısıtın. Isıya dayanıklı küçük porselen veya cam kaselerin içine fırçayla margarin sürün. Un ve kakaoyu büyük bir cam kaseye eleyin. Şekeri ilave edin. Eritilmiş margarin, süt ve yumurtaları ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın. Karışımı yağlanmış kaselerin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Sos için, süt, su ve çikolatayı tencereye alın. Düşük ateşte çikolata eriyinceye kadar ısıtın. Sosu kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ahududularla süsleyin. Bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder