18 Kasım 2016 Cuma

KREMALI EKMEK KADAYIFI

Kremalı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler


 Keki için;
  •  4 yumurta,
  •  1 Türk kahve fincanı toz seker,
  •  2 Türk kahve fincanı un,
  •  1 paket kabartma tozu (10 gram).
 Kreması için;
  •  3 su bardağı süt,
  •  1 yemek kaşığı nişasta,
  •  2 buçuk yemek kaşığı un,
  •  4 yemek kaşığı toz şeker,
  •  1 poşet krem şanti.
 Şerbeti için;
  •  2 buçuk su bardağı toz şeker,
  •  3 su bardağı su (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
  • Çeyrek limon suyu.

Kremalı Ekmek Kadayıfı Yapılışı

Şerbetini hazırlamak için, gerekli olan malzemeler tencereye alınır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatılıp limon suyu sıkılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Fırın 180° ye ayarlanıp ısıtılır ve küçük boy yuvarlak borcam tepsinin tabanına, yağlı kağıt serilip hazır edilir.
Kek hamuru için, yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisinde, mikser yardımı ile iyice çırpılır.
Üzerine kabartma tozu ve un elenerek ilave edilip, tekrar güzelce çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlı kağıt serili, küçük yuvarlak borcam tepsi içerisine dökülüp yaydırılır.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Kek pişince fırın kapağı aralanır ve sıcağı çıkıp hafif ılınıncaya kadar fırın içerisinde bekletilir.
Kremasını hazırlamak için, süt, nişasta, şeker ve un tencereye koyulup tel çırpıcı ile güzelce karıştırılır.
Ocağın üzerinde, koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Muhallebi soğuyunca, içerisine krem şanti ilave edilip, mikser ile iyice çırpılır.
Soğuyan kek bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölünür.
Taban kek, kekin boyutundan biraz daha büyük servis tabağı veya bir büyük boy borcam tepsi içerisine konulur.
Şerbetin yarısı taban kek üzerine, eşit şekilde gezdirilerek dökülür.
Şerbetlenen kekin üzerine, krema dökülüp eşit şekilde yaydırılır.
Diğer kek parçası, 8 eşit üçgen olacak şekilde dilimlenir ve dilimlerteker teker düzgün bir şekilde krema üzerine yerleştirilir.
Kalan şerbet, tatlının üzerine, kuru yer kalmayacak şekilde gezdirilerek dökülür.
Hazırlanan kremalı ekmek kadayıfı, şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirilir.
Üzeri arzuya göre süslenip servise sunulabilir.
Kremalı ekmek kadayıfı, bir gece önceden yapılıp, bekletildiğinde daha güzel oluyor.
Servis öncesi tabanında biriken şerbetten üzerine gezdirilir ve o şekilde servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder