22 Kasım 2016 Salı

MAKARON TARİFİ

Makaron Malzemeleri
  • 20 gr kakao
  • 150 gr toz şeker
  • 280 gr pudra şekeri
  • 150 gr fındık unu veya badem unu
  • 5 küçük boy yumurta akı yumurtalar büyükse 4 adet yeterli ( oda sıcaklığında )
Arası için;
  • Yarım kase kakaolu fındıklı pralin ( yoksa nutella kullanabilirsiniz )
  • 1 kase fındık tozu veya badem tozu ( karıştırın arasına sürün. vb. )
Makaron Yapımı
  • Yumurta akını temiz bir çırpma haznesine alın ara ara toz şekeri ekleyerek katılaşana kadar çırpın akışkan olmasın.
  • Fındık unu, pudra şekeri, kakaoyu eleyin tortuları gitsin.
  • Yumurtalı karışıma ekleyin tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın ama eliniz ıslak olmasın.
  • Temiz kuru sıkma torbasıona alın ucu geniş olsun.
  • Silpat serilmiş veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı gazoz kapağından biraz büyük sıkın.
  • 1 veya 2 saat kurumasını bekleyin.
  • Önceden ısınmış 150 derecedeki fırında 10 dakika pişirin hafif kabarmış ve üzeri kurumuşsa fırından alın.
  • Soğumasını bekleyin arasına hazırladığınız karışımdan biraz sıkın iki makaronu birbirine yapıştırın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder