Ketçap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml. domates suyu, (5-6 olgun domatesten çıkıyor)
- 200 ml. su,
- 1 çorba kaşığı dolusu nişasta,
- 1,5 çorba kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı sirke,
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Ketçap Tarifi
Ketçap yapmak için öncelikle domatesler katı meyve presinden geçirilirya da rendelenip tülbentten geçirilir.
Çelik bir tencerenin içerisine tuz hariç kalan malzemelerin
tümü kaynayıncaya kadar karıştırarak orta ateşte pişirilir.
Kaynadıktan sonra karıştırma işlemine son verilir ve
kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Ocağın altını kapatmaya yakın tuz ilave edilir ve hazırlanan ketçap,
cam kavanoza alınıp, oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder