18 Kasım 2016 Cuma

EV YAPIMI KETÇAP (HİÇ DENEDİNİZ Mİ )

Ketçap Tarifi İçin Malzemeler


(200-220 gr ketçap için)
  • 500 ml. domates suyu, (5-6 olgun domatesten çıkıyor)
  • 200 ml. su,
  • 1 çorba kaşığı dolusu nişasta,
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Ketçap Tarifi

Ketçap yapmak için öncelikle domatesler katı meyve presinden geçirilir
ya da rendelenip tülbentten geçirilir.
Çelik bir tencerenin içerisine tuz hariç kalan malzemelerin
tümü kaynayıncaya kadar karıştırarak orta ateşte pişirilir.
Kaynadıktan sonra karıştırma işlemine son verilir ve
kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.

Ocağın altını kapatmaya yakın tuz ilave edilir ve hazırlanan ketçap,
cam kavanoza alınıp, oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında saklanır.

NOT: Tercihe göre daha koyu kıvamlı bir ketçap yapmak için 1,5 çorba kaşığı nişasta kullanılabilir. Tat olarak fark etmeyecek fakat kıvamı daha koyu olacaktır. Hazırlanan ketçap buzdolabında 1 ay kadar beklemiş olmasına rağmen, kıvamında değişiklik olmadı. Siz tercihinize göre malzemeleri oranlayıp, daha fazla da yapabilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder