18 Kasım 2016 Cuma

KARAMELLİ TRİLEÇE

Karamelli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler


  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu(10 gram),
  • 1 paket vanilya(5 gram).
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 paket süt kreması,
  • 1 çay bardağı toz şeker.
Karamel sosu için;
  • 2 çay bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 paket vanilya(5 gram).

Karamelli Trileçe Yapılışı

Yumurtaların sarısı ve beyazı bir birinden ayrılıp ayrı ayrı çırpma kaplarına koyulur.
Üzerlerine ayrı ayrı yarım su bardağı toz şeker konulup mikser ile çırpılır.
Yumurta sarısı, beyazın üzerine dökülür ve spatula yardımıyla karıştırılır.
Karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilin karışımı elenip karıştırılır.
Hazırlanan kek karışımı sadece altı yağlanmış olan küçük kare borcam (21 x 21 cm) içerisine dökülüp yaydırılır.
Önceden ısıtılmış 160° fırında içini çekinceye kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirilip soğumaya bırakılır.
2 su bardağı süt, 1 paket krema, 1 çay bardağı toz şeker tencereye koyulup şekerler eriyene kadar ısıtılır.
Hazırlanan kremalı süt şerbeti, soğuk kek üzerine dökülür ve şerbetini çekmesi için bekletilir.
Karamel sosu için, tencerenin içerisine 1 çay bardağı şeker konulup karamelize oluncaya kadar kısık ateşte eritilir.
Üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta ve vanilya konulup karıştırılır.
Karamel sosu koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatılır.
Pişirilen karamel sos, ara ara karıştırılarak soğutulur.
Daha sonra şerbetini çekmiş olan trileçe tatlısı üzerine dökülüp yaydırılır.
Hazır olan trileçe dilimlenerek servise sunulabilir.
Not: Pandispanyası için yumurta akı krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpılmalıdır.
Karemel sosu için şekeri eritirken başında bekleyip, yanmamasına dikkat edilmelidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder