kaymaçinayı bende ilk defa duydum ama kolay ve güzel bir tarifmiş sizinde denemenizi tavsiye ederim :)
Kaymaçina Tarifi İçin Malzemeler
(10 kişilik)- 5 adet yumurta,
- 250 gram toz şeker (1 buçuk su bardağı),
- 1 litre süt,
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri.
Kaymaçina Yapılışı
Yumurtalar derin bir kap içerisine kırılır ve beyazı ile sarısı birbirine iyice karışıncaya kadar çırpılır.Çırpılan yumurtaların üzerine toz şeker eklenip mikser yardımıyla eriyinceye kadar çırpılır.
Toz şekerin iyice eridiğinden emin olmak için çırpma teli ile dibine bastırılır.
Şeker tanesi gelmiyorsa çırpma yeterlidir, geliyorsa çırpmaya devam edilir.
Toz şekerin iyice eridiğinden emin olduktan sonra, içerisine vanilya ve süt eklenip karıştırılır. (Karışıma süt eklenince yoğunluğu azalıyor.)
Hazırlanan karışım 25-25 santim ölçülerinde kare veya dikdörtgen borcama boşaltılır.
160° ye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 1 buçuk saat) pişirilir.
Fırından çıkartılan kaymaçina tatlısı, oda ısısında ılınması için bekletilir.
Ilındıktan sonra buzdolabına konulup kıvamını alması için en az 8 saat dinlendirilir.
Sertleşip kıvamını alan kaymaçina dilimlenerek servise sunulabilir.
Not; Tatlının yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken husus şekerin yumurtanın içerisinde tamamen erimesini sağlamaktır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder