15 Kasım 2016 Salı

ETİMEK TATLISI

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için;
  • Çekilmiş fındık

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

2, 5 su bardağı sıcak su ile 1, 5 su bardağı şekeri bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk sonra altını kapatarak Şerbeti 10 dk beklettim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayıp şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltelim. Son olarak çekmiş olduğumuz fındıklarını eşit bir şekilde üzerine serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder