KAKAOLU RULO PASTA MUHTEŞEM TAT :)
malzemeler
Pandispanyası için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 çorba kaşığı kakao
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Krema için;
- Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyuyoruz.
- Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Karışım kaynamaya başlayınca, bir iki kez karıştırıp, vanilya ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
Pandispanya için;
- Yumurta ile şekeri çırpın.
- Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
- Hamuru kağıdın üzerine yayıp 180 derece fırında pişirin.
- Kekimiz fırından çıktıktan sonra çok soğumadan ılıkken kremayı üzerine döküp rulo yapıyoruz.
- Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder