12 Kasım 2016 Cumartesi

KAKAOLU RULO PASTA MUHTEŞEM TAT :)





malzemeler
Pandispanyası için:
  • 4  adet yumurta
  •  1 su bardağı şeker
  •  1,5 su bardağı un
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket kabartma tozu
  •  4-5 çorba kaşığı kakao
Krema için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Krema için;

  1. Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyuyoruz.
  2. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Karışım kaynamaya başlayınca, bir iki kez karıştırıp, vanilya ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  4. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
Pandispanya için;
  1. Yumurta ile şekeri çırpın.
  2. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
  3. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  4. Hamuru kağıdın üzerine yayıp 180 derece fırında pişirin.
  5. Kekimiz fırından çıktıktan sonra çok soğumadan ılıkken kremayı üzerine döküp rulo yapıyoruz.
  6. Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder