12 Kasım 2016 Cumartesi

SULTAN SARMASI

Sultanlara layık bir tatlı :)



Malzemeler:





  • 4 su bardağı ile süt
  • 1 çay bardağında şeker
  • 1 su bardağı ile Un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı ile Süt (krem şanti için)
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  1. Dikdörtgen bir borcama bol Hindistan cevizi serpilir ve kenarda bekletilir.
  2. Süt,un,şeker,kakao bir tencerede muhallebi gibi olana dek pişirilir.
  3. Tereyağı ve vanilyada eklendikten sonra mikserde 4-5 dk çırpılır.
  4. Hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye ince bir şekilde dökülür.
  5. Üzeri ıslak kaşıkla düzeltilir ve ılıyınca buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
  6. Krem şanti tarifine göre hazırlanır ve muhallebinin üzerine dökülür.
  7. Buzdolabında 1 gece daha  bekletildikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder