SULTAN SARMASI
Sultanlara layık bir tatlı :)
Malzemeler:
- 4 su bardağı ile süt
- 1 çay bardağında şeker
- 1 su bardağı ile Un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı ile Süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Dikdörtgen bir borcama bol Hindistan cevizi serpilir ve kenarda bekletilir.
- Süt,un,şeker,kakao bir tencerede muhallebi gibi olana dek pişirilir.
- Tereyağı ve vanilyada eklendikten sonra mikserde 4-5 dk çırpılır.
- Hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye ince bir şekilde dökülür.
- Üzeri ıslak kaşıkla düzeltilir ve ılıyınca buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
- Krem şanti tarifine göre hazırlanır ve muhallebinin üzerine dökülür.
- Buzdolabında 1 gece daha bekletildikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder