21 Aralık 2016 Çarşamba

İNCİRLİ PASTA

MUHTEŞEM LEZZET


İncirli Pasta Malzemeleri
35 adet pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 paket vanilyalı puding


Üzeri için;
20 adet incir
10 adet siyah üzüm
10 adet beyaz üzüm


Incirli Pasta Yapılışı
İlk olarak pötibör bisküvileri un haline getirip, kakao ve tarçınla karıştırın.
Ayrı bir kapta eritilmiş margarini 2 yemek kaşığı soğuk suyla yoğurun.
İlk hazırladığınız karışıma margarini ekleyerek biraz daha karıştırın ve kalp şeklindeki tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bu arada vanilyalı pudingi, paketin üzerindeki tariften 1 bardak eksik sütle pişirip, miksere alın.
Ilınana kadar çırpıp, küçük küçük doğradığınız 6 adet inciri ekleyin.
Buzdolabında bekleyen tartın üzerine, incirli muhallebiyi güzelce yayın.
Üzüm ve incirle süsleyerek, tekrar buzdolabına alın.
2 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder