FISTIKLI ÇATLAK KURABİYE İÇİN MALZEMELER
200 gr toz şeker
160 gr Hindistan cevizi
300 gr toz Antep fıstığı
Bulamak için
Pudra şekeri
Fıstıklı çatlak kurabiyenin hazırlanışı
Fıstıklı çatlak kurabiye için ilk önce yumurta aklarıve toz şekeri mikser ile kar gibi olana kadar çırpalım.
Kar gibi olan yumurtanın içine Hindistan cevizi ve
Antep fıstığını ekleyip yoğuralım.
Ağzını kapatarak buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Pudra şekeri konulmuş tepsiye hamurdan küçük parçalar
kopararak şekil verelim ve pudra şekerinin içine atalım.
Tepsiye sertçe sallayarak kurabiyelerin pudra şekerine
iyice bulanmasını sağlayalım.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15 dakika
pişirelim.
Fıstıklı çatlak kurabiye hazır AFİYET OLSUN…..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder